Omladinskih brigada 86D (WEST 65), Beograd, Republika Srbija +381 11 400 82 59

Predstavljamo vam restoran RITUAL, smešten na jednoj od najatraktivnijih lokacija za život – u bloku WEST 65 na Novom Beogradu.

Ovaj moderan i izuzetno atraktivan ugostiteljski objekat osmišljen je tako da bude mesto u koje će rado svratiti kako stanovnici ovog luksuznog bloka, tako i svi oni koji poslom dolaze na ovu lokaciju. Koncept samog restorana u skladu je sa modernim načinom života, potrebama i navikama najbližih suseda, što je bila želja vlasnika.

U SKLADU SA OKRUŽENJEM

Sam lokal prostire se na površini od 210 kvadrata (sa pratećom kuhinjom), a organizovan je tako da zadovoljava kako goste koji dolaze u većoj grupi, tako i one koji izraze želju za intimnijim ambijentom. Arhitekte iz A4 STUDIJA, koji su bili zaduženi za uređenje enterijera, izjavili su da je stanje objekta već bilo dosta inspirativno, jer je reč o trostrano orjentisanom prostoru sa pogledom na glavni plato sa fontanom, zbog čega su vodili računa da se dizajnirani elementi enterijera idejno i konceptno uklope sa okruženjem. Upravo iz tog razloga u ovom prostoru dominiraju prirodni materijali kao što su drvo i kamen, koji su savršeno dopunjeni metalnim i elementima od betona, dok su svetlosni akcenti doprineli da se dostignu različiti prostorni efekti. Posebno atraktivan momenat u ovom restoranu predstavlja zeleni zid (prirodna mahovina), koji je na izvrstan način povezao suprotstavljene elemente čineći da čitav prostor deluje umirujuće i sveže.

SAVRŠENA SCENOGRAFIJA ZA DNEVNI PREDAH, ALI I ZA NOĆNI PROVOD

Osnova ovog objekta je u obliku slova L što je uslovilo njegovu podelu na dve zone – jednu koja omogućava gostima da posmatraju proces pripreme pizze dok uživaju u čaši vina, i druga iz koje kroz velike portale imaju vizuelnu konekciju sa ritmom života koji se dešava oko njih, dok odavde mogu posmatrati virtuozni rad barmena.

Na kraju druge zone restorana podignut je podijum koji omogućava preglednost čitavog prostora i formiranje još jedne tipologije sedenja – nešto udobnije varijante opremljene stolovima i klupama.

Bar svojom dužinom prati formu prostora prožimajući oba njegova kraka i tako usmerava kretanje posetioca. Kuhinja nije saglediva, te je akcenat u ovom restoranu internacionalne kuhinje stavljen na otvoren pizza sektor kojim dominira dizajnirana peć odlično uklopljena u scenografiju od drveta i kamena, a dopunjena je vinskim frižiderom koji je kreirao atmosferu ležernog wine-bar restorana.

Tretiran rasterom ,koji kombinuje mrežu od lima i ogledala, umiruje akcentovane zone enterijera i svojom refleksijom povećava kubaturu prostora, istovremeno skrivajući izvedene instalacije.

Tamni plafon u kontrastu je sa architop podom na cementnoj bazi, dekorisanim reflektujućim lajsnama koje su direktna asocijacija na geometriju logotipa i brending restorana.

Visoki zalučeni portal dodatno je naglašen dominantnim crnim pervajzom koji, kada je osvetljen, ima ulogu da posetiocu od spolja nagovesti šta je to što ga unutra očekuje, ali i da poveže eksterijer sa novoprojektovanim enterijerom.

Interpretacija zarđalog izgleda i specifična tekstura core10-čelika koji su u kontrastu sa sjajnim i uglačanim materijalima čine da čitav restoran dobije urban i savremen izgled. Celokupan nameštaj je posebno izrađen i prilagođen dizajnu enterijera koji se simultano razvijao sa brendingom.

Ovaj moderan restoran u večernjim satima se transformiše u longe bar u kojem dominira prigušena i intimna atmosfera, sa svetlima usmerenim na tamne elemente enterijera – stolove, tapaciran nameštaj i kamen i drvo na zidovima.